Klassieke kunststof kozijnen

met glas-in-lood

"Ik ben heel tevreden; we hadden het veel eerder moeten doen..."

Dreumel heeft onlangs kunststof kozijnen geplaatst in een typische Jaren-30 woning in Den Haag. Stijl, karakter en architectuur waren voor de opdrachtgever van doorslaggevend belang. Naast het comfort van HR++ glas en het vrijwel onderhoudsvrije aspect van kunststof kozijnen natuurlijk...
We praten kort met de trotse eigenaresse, met vanzelfsprekend alle respect voor haar privacy.

 

Wat was de aanleiding?

"Nadat we 5 jaar geleden al een deel van de kozijnen door Dreumel hadden laten vervangen, was het nu de hoogste tijd voor de rest. Al het hout was zo goed als verrot, en bovendien nog voorzien van enkel glas."

U was dus al bekend met Dreumel?

"Inderdaad. Ook in ons vorige huis heeft Dreumel veel gedaan. Samen met het eerste deel van 5 jaar geleden is dit de derde keer dat we voor Dreumel hebben gekozen."

Hoe bent u ooit bij Dreumel terecht gekomen?

"Destijds, nog in ons vorige huis, hebben we via Google gezocht naar dealers. We zijn ook bij een aantal op bezoek geweest. Toen, en eigenlijk nu nog steeds, vonden wij garantie en leveringszekerheid heel belangrijk. Je hoorde af en toe bizarre verhalen en dat wilden wij absoluut voorkomen. Dat Dreumel het VKG-keurmerk heeft gaf ons de zekerheid die we zochten."

Blijkbaar bevalt het goed...

"Ja, dan kun je wel zeggen; anders zouden we nooit voor een derde keer terug komen. We vragen bovendien elke keer meerdere offertes op en Dreumel komt daarbij altijd als beste uit de bus.
Wat nog wel grappig is om te melden: toen we vorig jaar met kennissen spraken over onze plannen, zeiden die "wij hebben goede ervaringen met een bedrijf uit het Forepark". Dat bleek ook Dreumel te zijn."

Zou u de volgende keer dingen anders doen?

"Nee, helemaal niet zelfs. In ons vorige huis hebben we destijds de openslaande deuren in de slaapkamer van onze zoon vervangen door een schuifpui. Dat wilden we toen zelf, maar we vonden het achteraf jammer, want het paste eigenlijk niet echt in een slaapkamer. Deze keer hebben we voor openslaande deuren gekozen, en zoals u ziet, het past helemaal perfect bij de kamers, en bij het huis."

Is alles goed gegaan met het plaatsen?

"Dat ging allemaal prima. Het blijft altijd een forse ingreep, maar we wisten al behoorlijk goed wat ons te wachten stond.
En de monteurs van Dreumel zijn fijne jongens, die goed weten waar ze mee bezig zijn.
Ze hebben ook het klassieke hang- en sluitwerk, waar wij heel bewust voor hebben gekozen, met veel zorg en aandacht gemonteerd. Het zijn de kleine dingen die het doen..."

Bent u tevreden?

"Ja, helemaal. We merken dagelijks het verschil met hoe het was. Niet alleen doordat we nu in de winter geen ijs meer op de binnenkant van onze ramen hebben, maar vooral ook door het geluid, of eigenlijk, het ontbreken daarvan. Door het dubbele glas merken we heel duidelijk dat het binnen veel stiller is geworden. En het glas-in-lood, dat tussen de twee lagen glas in zit, ziet er werkelijk prachtig uit."

Heeft u nog tips of adviezen?

"Kijk goed rond wat er allemaal te koop is, en kies voor 100% zekerheid.
En, ook heel belangrijk, blijf zoeken tot je precies vindt wat je hebben wilt. Wij hebben nu maximaal comfort, het ziet er prachtig uit, en we hoeven er voorlopig vrijwel niks aan te doen. Heerlijk."

Bekijk ook alle foto's en lees het gehele interview in de Kozijnen Special van ons online magazine

 

Bekijk het overzicht van alle referenties van Dreumel