Plan uw afspraak

35 Jaar Dreumel

Kansen in het aanbieden
Kunststof kozijnen werden in de jaren ’80 van de vorige eeuw in Nederland geïntroduceerd door Duitse fabrikanten die hun afzetgebied wilden uitbreiden. Dreumel was in 1988 één van de eerste bedrijven in Nederland die kansen zag in het aanbieden en monteren van kunststof kozijnen.

“Duitsland kende wel een andere architectuur”, vertelt Richard van Dreumel. “Daar draaiden de kozijnen bijvoorbeeld naar binnen in plaats van naar buiten. En ook de standaardmaat was anders.”

Niet te stuiten
In de negentiger jaren verschenen daarom al snel commercieel bewuste Nederlandse fabrikanten op het toneel. Dreumel bewoog mee met de ontwikkelingen. “Door de val van de Muur in 1989 had Duitsland steeds meer oog voor de DDR. Ook daarom zijn we overgestapt naar Nederlandse partners, die goed in de gaten hadden wat in Nederland gevraagd werd. En nadat de welstandscommissies ook overtuigd waren van de uitstraling en de esthetische mogelijkheden van kunststof kozijnen, was de opmars niet meer te stuiten.”

De hoofdrol is voor het milieu
“Bij techniek hoef je alleen maar te denken aan de uitstekende isolatiewaarde die kunststof kozijnen tegenwoordig hebben. En duurzaamheid? Maar liefst 75 procent van de oude kunststof kozijnen kan worden gerecycled. In de toekomst willen we naar 100 procent. Het milieu speelt nu de hoofdrol. Daar doen we graag aan mee!”, besluit Richard.

Plan een
afspraak
in onze
showroom

U bent bij ons van harte welkom. Plan uw afspraak in en we helpen u meteen als u binnenkomt.

Bezoek de showroom

Elke woning wordt beter met Dreumel!