Een unieke dakkapel

in Scheveningen

"Dankzij de openslaande ramen zonder middenstijl hebben we eigenlijk ook nog een balkon erbij..."

Alles in één dakkapel: Badkamer, logeerkamer, mini-balkon en meer... In Scheveningen heeft Dreumel onlangs een zeer bijzondere dakkapel opgeleverd. Hij biedt ruimte aan een prachtige badkamer, maakt van de donkere zolder een ruime, lichte logeerkamer én kan dienst doen als mini-balkon. En om het helemaal af te maken beschikt de dakkapel ook nog over een dakraam, zodat je vanuit het bad de sterrenhemel kunt bewonderen.

We praten over deze unieke dakkapel met de trotse, en zeer enthousiaste eigenaars

"We hadden een oude, aftandse dakkapel op dezelfde plek waar nu de nieuwe zit, en we wilden iets bijzonders. Volgens ons is dat goed gelukt..." Aan het woord zijn de eigenaren van de woning in Scheveningen waar deze reportage over gaat."

Het ging in eerste instantie om het uitzicht

"Eigenlijk hadden we het liefst een terug gestoken balkon laten plaatsen, want het uitzicht vanaf die plek is prachtig, maar daar kregen we geen vergunning voor. Daarom hebben we gekozen voor de huidige uitvoering, waarbij beide ramen van de   linkerzijde volledig open kunnen. Doordat de radiator eronder zwevend is opgehangen is het effect van ruimte maximaal. Als je voor de volledig opengekplapte ramen staat is het bijna alsof je op een balkon bent."

'The devil is in the details'

"Wij houden van details en vinden afwerking heel belangrijk. Dat was ook een belangrijke reden om voor Dreumel te kiezen. In de showroom hebben we alles van top tot teen kunnen bekijken, en kregen we overal een goede uitleg bij. Bij de kunststof kozijnen hebben we gekozen voor de klassieke Hollandse Hoek, omdat dat perfect past bij de architectuur van ons huis. Het is niet van hout te onderscheiden, en wij houden niet van schilderen. Zo dicht bij de zee, die we vanuit onze dakkapel kunnen zien, is de keuze voor kunststof dan snel gemaakt." 

Aan alle wensen voldaan

"De badkamer met het dakraam is de ultieme vertaling van al onze wensen. Het is een hele uitdaging geweest, maar het resultaat is spectaculair". Op de foto's is goed te zien dat de rechterzijde van de dakkapel volledig in beslag wordt genomen door de badkamer. Het gigantische raam kan geheel open, en heeft natuurlijk ook een kiepstand voor optimale ventilatie. Doordat het aan de buitenzijde is voorzien van gespiegelde folie is er voldoende privacy - niet onbelangrijk bij een badkamer." 

De kroon op het werk

"Het dakraam is - letterijk - de kroon op de dakkapel. Vanuit het bad kan je 's avonds, bij een onbewolkte avond, naar de sterren kijken. Het bad en het raam zijn volledig in lijn met elkaar; de hoekpunten van het bad komen precies overeen met de hoeken van het dakraam erboven. Maar ook overdag geeft het dakraam een heerlijk gevoel van vrijheid. Het is geen enorm grote badkamer, maar door het dakraam voelt het alsof je in een veel grotere ruimte bent..." 

Tot slot een paar goede adviezen

We kunnen nog uren praten met de enthousiaste eigenaars, maar we hebben meer projecten die we u willen laten zien. Daarom vragen we - tot slot - of de eigenaars nog tips of adviezen hebben voor mensen die de aanschaf of vervanging van een dakkapel overwegen.

"Ja hoor, ik heb wel wat goede raad. Informeer eerst bij familie en vrienden of zij ervaring hebben. Doordat mijn zus eerder, en naar volle tevredenheid, bij Dreumel een dakkapel heeft laten plaatsen kwamen we in het Forepark terecht. En dat is meteen tip 2; bezoek de showroom en laat je goed informeren. Er is enorm veel keuze, en eigenlijk is alles mogelijk. Doordat we in de showroom alle details op een rijtje konden zien, hebben we zeer weloverwogen onze keuzes kunnen maken."

"Wat wij ook iedereen kunnen adviseren is om voor kwaliteit te kiezen. Er is heel veel aanbod, en de prijzen verschillen soms sterk. Het klinkt als een cliché, en dat is het ook, maar 'alle waar is naar z'n geld'. Om het anders te zeggen - het was volgens mij een whisky merk dat daar jaren geleden reclame mee maakte - je betaalt misschien iets meer, maar wat je meer krijgt is onbetaalbaar..."
Het zal u niet verbazen dat wij het graag bij deze mooie woorden laten."

Bekijk ook alle foto's en lees het gehele interview in de Dakkapel Special van ons online magazine

 

Bekijk het overzicht van alle referenties van Dreumel