Een kunststof schuifpui

van enorm formaat

"Aan de voorgevel is niet te zien hoe spectaculair de achtergevel is..."

De heer Hooijmans heeft een enorme schuipui laten plaatsen in zijn woning aan de Wingerd. Als (zefverklaard) ervaringsdeskundige vertelt hij graag over zijn overwegingen en belevingen...

Het is net een levend schilderij

De heer Hooijmans over zijn 4 jaargetijden-schuifpui: "Ik heb mijn woning zelf, in 2001, laten bouwen, toen de hele wijk gaandeweg tot stand kwam. Vanaf het begin was het mijn wens om aan de achterzijde een schuifpui te hebben. Vanwege de mooie ligging - de achterzijde kijkt uit op een groene wal met bomen; totaal geen inkijk - was een ononderbroken uitzicht mijn grote wens. En dat is gelukt; ik noem het altijd mijn levende schilderij. 
Destijds bleek toestemming voor een schuifpui lastig; het zou niet bij de 'jaren-30' uitstraling van de wijk passen. Inmiddels, ruim 15 jaar en een versoepeling van de regels verder, heb ik alsnog mijn wens kunnen uitvoeren."

Heel bewust voor 2-delig gekozen

"Ik ben, op basis van een eerdere ervaring met een houten schuifpui, weer naar Dreumel toe gegaan, en heb me in de showroom goed laten voorlichten. Ik was daarbij vooral geïnteresseerd in het loopwerk en de bediening. Zoals op de foto's te zien is gaat het om een schuifpui in slechts twee delen over groot oppervlak. Het gewicht van het glas in de schuifpui is daardoor bijzonder hoog. En ik wilde zeker weten dat het open en dicht schuiven niet zwaar of moeizaam zou gaan."

Elk seizoen anders

De heer Hooijmans vervolgt: "Ik heb een bouwkundige achtergrond, en weet dat het plaatsen van twee dermate zware panelen geen eenvoudig klusje is. Dreumel gaf mij een goed en betrouwbaar gevoel en de manier van werken sprak mij aan. Het hele proces van eerste gesprek tot uiteindelijke plaatsing is soepel en vlot verlopen. 
De monteurs van Dreumel waren - mag ik dat zeggen - fijne gasten. Er werd netjes en schoon gewerkt, regelmatig opgeruimd en 's avonds was alles wind- en waterdicht. Echt prima. Ik heb ze destijds ook al bedankt, maar vind het leuk om hier nog een keer te kunnen zeggen dat ze puik werk geleverd hebben."

Geen verschil meer tussen binnen en buiten

"Het eindresultaat is - zeg nou zelf - echt perfect. Door de enorme glasoppervlakken en de minimale stijl die ertussen zit is bijna geen verschil meer tussen binnen en buiten.
Ik beleef de jaargetijden veel intenser, zonder dat ik last heb van wind of regen. Het is echt alsog het een levend schilderij is; elk moment van de dag is het anders. Ik zie overdag regelmatig een buizerd 'aan het werk', en 's avonds zie ik de konijnen rennen. Het is precies geworden zoals ik me had voorgesteld. Als ik ergens spijt van heb, dan is het van het feit dat ik het veel eerder had moeten doen..."

Bekijk ook de '4-seizoenen' foto's en lees het gehele interview in de Schuifpui Special van ons online magazine

 

Bekijk het overzicht van alle referenties van Dreumel