Nooit meer schilderen en nauwelijks onderhoud!

Moderne houtlook kozijnen van kunststof met chique Screenline lamellen en afwerking met houtnerf folie

Ella Feijen woont samen met haar man al 20 jaar met veel plezier in een onder architectuur aangelegd woonhuis te Zoetermeer. Het huis uit 1994 kenmerkt zich door de split level huiskamer en de vele complexe kozijnen. De helft van de kozijnen zijn nu door Dreumel vervangen door kunststof kozijnen met houtlook. Een echte eyecatcher zijn de Screenline lamellen tussen het dubbele glas met magnetisch bediening. Deze komen in de videoreportage goed in beeld. Terugkijkend op een geslaagde operatie verteld mevrouw Feijen over haar ervaring met Dreumel.

Op de foto: Mevrouw Feijen (rechts) en verkoopadviseur Thijs van Ardenne.

Waarom heeft u uw kozijnen laten vervangen?

"In de bouwperiode (1994) zocht men naar alternatieven voor tropisch hardhout en werd uiteindelijk minder duurzaam hout gebruikt. Wij hebben de kozijnen elke 5 jaar door een professioneel bedrijf laten schilderen maar de rot kwam er toch in. Langer renoveren voelde niet meer als een duurzame optie."

Waarom heeft u voor kunststof kozijnen met houtlook gekozen?

"De hele wijk is in dezelfde stijl gebouwd en alle buren hebben hetzelfde probleem en een andere oplossing. Meerdere buren hadden al houtreparatie geprobeerd, zonder goed resultaat. Wij wilden graag een structurele oplossing die aansluit bij de stijl van het huis. Moderne houtlook kozijnen passen hier perfect bij."

Was u al bekend met Dreumel (en zoniet, hoe bent u met het bedrijf in contact gekomen)?

"Er was een aannemer bezig in de wijk met het plaatsen van kozijnen en deze kwam ook bij ons aan de deur of wij interesse hadden. Daarnaast hadden onze buren gekozen voor een andere aanbieder. Wij hebben toen van beide bedrijven offertes opgevraagd. We zijn ons verder gaan verdiepen op internet en Dreumel stond bovenaan in de zoekresultaten. Dreumel heeft een showroom naast het Prins Clausplein en we zijn toen meteen in de auto gestapt."

Wat vond u van de showroom van Dreumel?

"Heel fijn, we hadden geen afspraak maar werden heel prettig te woord gestaan door verkoper Thijs van Ardenne. We kregen een uitgebreide rondleiding en konden de materialen meteen bekijken en voelen. Wij hebben hierna ook bij Dreumel een offerte opgevraagd."

Wat heeft u uiteindelijk doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?

"Vertrouwen! Je investeert veel geld en wij vinden het belangrijk dat een bedrijf garantie kan geven. Dreumel heeft een rijke historie en bestaat al 30 jaar dus dat geeft een goed gevoel. Door het hele proces met de verkoper kregen wij steeds meer vertrouwen dat het plaatsen uiteindelijk helemaal goed zou komen. Alles klopte gewoon!"

Wat trok u specifiek aan bij de Schuco kozijnen?

"Wij vonden de Schuco kozijnen mooier, slanker en toch veel steviger gebouwd dan de concurrenten. Toen wij de Screenline lamellen zagen waren we meteen verkocht. Lamellen tussen de glasplaten van het dubbele glas: dit is zo mooi!”

U heeft niet hele hele huis gedaan, waarom?

"Een groot deel van de bestaande houten kozijnen is nog in goede staat. De nieuwe houtlook kozijnen passen hier heel mooi bij. Zodra de rest van de houten kozijnen vervangen moeten worden kan dit door Dreumel worden verzorgd."

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan?

"Het plaatsen gebeurde later dan gepland, dit was netjes door Dreumel gecommuniceerd. We konden daarna de exacte datum opgeven wanneer het zou gebeuren. Toevallig was dit de koudste dag van het jaar en de sneeuw kwam horizontaal binnen. Het plaatsen zelf ging perfect, het zou 2 dagen duren en het duurde ook 2 dagen. Wij vonden het ook heel netjes dat Dreumel de kozijnen voor de volgende dag niet op straat liet staan. Ze werden meegenomen en de volgende dag weer uitgeladen. Regelmatig zien wij van andere aannemers soms dagen lang kozijnen op straat staan. De jongens van Dreumel hebben heel hard en keurig gewerkt."

 

Bent u tevreden over het eindresultaat?

"Wij zijn  van a tot z tevreden! De afwerking is echt heel goed en de kozijnen zijn van hoog niveau."

Heeft u nog advies aan mensen die overwegen kozijnen te gaan laten vervangen en/of een schuifpui willen laten plaatsen?

"Neem de tijd om materialen te vergelijken en te voelen zodat je echt het verschil kunt opmaken. Daarnaast vinden wij de screenline lamellen heel mooi en raden dat iedereen aan."