Kunststof kozijnen in de Bomenbuurt

Kunststof kozijnen met de authentieke houtlook

Mariano Vasconcellos woont sinds 1984 met veel plezier in de Bomenbuurt te Den Haag. Zijn appartement bevindt zich op de eerste etage. In het begin ging hij zelf de ladder op om de kozijnen te schilderen maar dat ia inmiddels al weer jaren geleden. Het was nu echt tijd voor nieuwe kozijnen. Dreumel heeft de voor- en achtergevel voorzien van kunststof kozijnen met traditionele houtlook. Bij de voorgevel valt de sfeervolle erker meteen op. De heer Vasconcellos blikt terug op de verbouwing en het fijne contact met Michael Swaida, de verkoopadviseur van Dreumel.

Op de foto: De heer Vasconcellos (links) en verkoopadviseur Michael Swaida.

Waarom bent u overgegaan tot vervanging van uw kozijnen?

"De afgelopen jaren is het er niet meer van gekomen om de kozijnen te schilderen. De bovenkant van het kozijn is al gauw 4,5 meter boven de grond en daardoor lastig om goed te doen. De oude kozijnen waren in slechte staat en bovendien hadden ze enkel glas. Dat wilde ik al 5 jaar geleden laten vervangen maar er waren altijd andere prioriteiten. Ik ben blij dat het nu zover is en dat het goed is gedaan."

U heeft voor kunststof kozijnen gekozen, kunt u zeggen waarom?

'Volgend jaar ga ik met pensioen en wil ik kunnen reizen. Ik vind het belangrijk de waarde van mijn huis te verhogen en zo weinig mogelijk onderhoud te hebben."

Hoe bent u met Dreumel in contact gekomen?

"Dreumel kwam meteen naar boven op internet! Ik heb bij 5 bedrijven offertes opgevraagd. Bij Dreumel had ik meteen een goed gevoel, een nette website en veel positieve recensies online. Ze hebben als enige een mooie showroom, dat was voor mij een belangrijke factor. Ik wil graag iets kunnen vasthouden en voelen voordat ik het koop. Ik had ook meteen een prettige klik met de verkoopadviseur."

Wat vond u van de showroom van Dreumel?

“Heel leuk!. Ik werd hartelijk ontvangen met koffie. Michael gaf mij een complete rondleiding van de showroom. De bovenste verdieping met tuinkamers is echt heel mooi."

U heeft ervoor gekozen het hele huis in meerdere keren te laten doen

"Ja, ik heb ervoor gekozen om twee ramen aan de achterkant op een later moment te laten doen. Deze zijn nog redelijk en worden vervangen met identieke kunststof kozijnen wanneer dat nodig is. Heel prettig dat het zo kan."

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan?

"Er was een wachttijd van 2 maanden omdat de erker op maat gemaakt moest worden. Het plaatsen zelf ging perfect. De monteurs van Dreumel zijn echt nette jongens. Tijdens de verbouwing was ik thuis en in de middag maakte ik lunch voor ze. De hele verbouwing duurde 3 dagen. Elke dag werd een oud kozijn verwijderd en meteen een nieuw kozijn geïnstalleerd. Zo bleef het huis maar kort open staan in de koude decembermaand." 

Bent u tevreden over het eindresultaat?

"Ik heb op de website van Dreumel een 10 achtergelaten als recensie. Mijn bovenbuurman vond het zo mooi dat hij nu ook dezelfde kozijnen laat plaatsen door Dreumel. Hij heeft net de opdracht getekend!"