Aluminium Vouwwand in Delft

Aluminium Vouwwand met steellook kozijnen, hoe haal je buiten naar binnen!

Margreet Koelewijn woont inmiddels al weer 6 jaar in een zeer mooi grachtenpand in hartje Delft. Het pand was al eerder in het bezit van haar vader en stapsgewijs is ze bezig het pand te renoveren.
Het woongedeelte op de eerste verdieping heeft een heel mooi ruim en beschut dakterras. Hier heeft ze nu vouwwanden laten plaatsen door Dreumel, net op de tijd voor de zomer!

Op de foto: Mevrouw Koelewijn en Dreumel verkoopadviseur Michael Swaida.

Wat was de reden om tot vervanging van de kozijnen over te gaan?

"Het pand is van oorsprong een pakhuis. Het heeft volop mogelijkheden, maar het had wel wat extra aandacht nodig. Het terras is fantastisch maar de deur en raamkozijn naar de binnenruimte waren van slechte kwaliteit. Het was ook niet warm te stoken." 

Waarom heeft u gekozen voor een vouwwand?

"Ik heb zeer grondig onderzoek gedaan voordat ik een keuze heb gemaakt. Bij een schuifwand is nog steeds een groot deel van de opening naar het terras afgesloten door glas. Door voor een vouwwand te kiezen haal je buiten echt naar binnen."

U heeft voor aluminium kozijnen gekozen, kunt u aangeven waarom?

"Voordat ik een installateur benaderde heb ik op internet gezocht naar alle mogelijke materialen en oplossingen. De gepoedercoate antraciete kozijnen met een spikkeltje erin vond ik het mooist. De aluminium kozijnen zijn prachtig slank en laten veel licht binnen."

Was u al bekend met Dreumel of was dit voor u de eerste ervaring met het bedrijf?

"Ik kende Dreumel nog niet maar wist wel precies wat ik wilde. Doordat ik wist naar welk systeem en materiaal ik op zoek was bleven er maar een paar leveranciers over. Ik vond het belangrijk om met een professionele en lokale installateur te werken en zo kwam ik bij Dreumel uit."

Heeft u veel gehad aan de showroom van Dreumel?

"Het was heel fijn om de showroom te bezoeken! De vouwwand die ik wilde stond daar opgesteld in precies het juiste materiaal en kleur. Ik heb een brochure meegenomen en er even over nagedacht. En daarna heb ik snel de beslissing genomen."

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan?

"Prima. Een paar weken na het inmeten werd de latei geplaatst door de aannemer. Een dag laten werd het kozijn naar boven getakeld, heel knap hoe dat ging. Daarna starte de montage en de derde dag was alles klaar en schoon. Het paste perfect! Ik vond het ook heel prettig dat ik vooraf een zeer gedetailleerde procesbeschrijving kreeg zodat ik wist wat, wanneer ging gebeuren en wat dit voor mij betekende. Zo heb ik geen vervelende verrassingen gehad."

Bent u tevreden met het eindresultaat?

"Het hele proces liep op rolletjes en ik heb nu een heel ander huis. De dag na de plaatsing begon de mooie lange zomer en ik heb vakantie in eigen huis gevierd."

Heeft u voor mensen die een vouwwand overwegen nog slimme tips of goede suggesties?

"Ik had dit veel eerder moeten doen. Dus dat adviseer ik iedereen: gewoon doen!"