Hoe kies je de juiste kozijnen?

Met de onderstaande tips en suggesties van Dreumel!

Het zal waarschijnlijk niet dagelijks gebeuren dat u nieuwe kozijnen aanschaft. Het aanbod is groot, en de keuze niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een aantal tips en suggesties voor u op een rijtje gezet.

Wat vindt u zelf belangrijk?
Kiest u voor onderhoudsvrij kunststof, wilt u de uitstraling van echt hout, of zoekt u juist superslank aluminium? Gaat het om een enkel kozijn, om een aantal ramen en/of deuren, of zijn alle kozijnen van uw woning aan vervanging toe? Meestal is de juiste keuze een mix van deze vragen. Weet u niet precies wat u wilt of wat het best past bij uw woning? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij u thuis zodat een adviseur van Dreumel u een vakkundig advies op maat kan geven.

Oriëntatiefase
Een goede eerste stap, uw bezoek aan de website van Dreumel, heeft u inmiddels al genomen. Op onze site vindt u talrijke voorbeelden van kozijnen. Laat u inspireren door de verschillende toepassingen in kunststof, hout en aluminium, lees de ervaringen van onze klanten, en bekijk wat Dreumel ook voor uw woning kan betekenen.

Kijk eens om u heen...
De stap om een of meer kozijnen te vervangen kan onderdeel zijn (of worden) van een groter plan. Wellicht wilt u al jaren een schuifpui of vouwwand, of denkt u regelmatig aan een dakkapel of balkonbeglazing. En misschien heeft u bij uw buren een tuinkamer gezien waarvan u denkt; zoiets zouden wij ook wel willen. Zowel op deze website als in onze showroom vindt u allerlei inspirerende voorbeelden, kijk gerust eens rond.

Bezoek onze showroom
De belangrijkste stap is het bezoeken van onze showroom. Daar ziet u een groot aantal aansprekende praktijksituaties nagebouwd. Kleur, materiaal, uitvoeringen, detaillering, alles kunt u er op uw gemak bekijken, onder het genot van een kopje verse koffie. Bovendien zijn onze adviseurs aanwezig om u waar gewenst nadere toelichting te geven. Onze showroom is zes dagen per week geopend.

Maak een afspraak bij u thuis
In onze showroom (en op deze website) kunt u ook een afspraak maken voor bij u thuis. Onze adviseur komt dan geheel vrijblijvend naar u toe. Op basis van uw specifieke situatie, en natuurlijk uw wensen en eisen, kan hij een vakkundig advies op maat geven.

Vraag een offerte aan
Natuurlijk wilt u vooraf weten wat de kosten zijn, en hoe die zijn opgebouwd. Bij Dreumel krijgt u altijd een volledige gespecificeerde offerte, waarin alles tot in het fijnste detail is beschreven en uitgetekend. En natuurlijk nemen we graag de tijd om de offerte stap voor stap met u door te spreken.

Informeer naar garantie en keurmerken
Waarschijnlijk wilt u niet snel wéér nieuwe kozijnen aanschaffen. Een goede garantie kan hiervoor zorgen. Dreumel verstrekt altijd een schriftelijk garantiebewijs, levert kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk en houten kozijnen voorzien van het Garantiefonds Timmerwerk. Bovendien levert Dreumel met het Politiekeurmerk Veilig Wonen en waar van toepassing met KOMO-keur.

Weet waar u opdracht voor geeft
Geef alleen opdracht als de offerte volledig klopt en u overtuigd bent van de garantie(s). Dreumel bevestigt uw opdracht altijd schriftelijk, samen met de gemaakte afspraken rond levertijd en montage. Bovendien hanteert Dreumel duidelijke en overzichtelijke leveringsvoorwaarden. Zo weet u altijd precies waar u opdracht voor heeft gegeven.

Meten is weten
Na uw opdracht maakt Dreumel een ‘inmeet-afspraak’ bij u thuis. Aan de hand van uw bevestiging wordt alles nogmaals zorgvuldig gecheckt en nagemeten. Ook worden de werkzaamheden in detail met u doorgenomen. Zowel u als wij weten daarna met 100% zekerheid dat alles precies zo wordt besteld én uitgevoerd als de bedoeling is. Want in deze fase zit niemand te wachten op verrassingen.

Afspraak is afspraak
Op de geplande dag wordt gestart met de voorbereidingen; waar nodig meubels en vloerbedekking worden afgedekt. Vervolgens start de demontage van de oude kozijnen, direct gevolgd door de montage van uw nieuwe kozijnen. Dreumel hanteert deze methode (die ook op een aparte pagina uitgebreider is beschreven) om er voor te zorgen dat uw woning elke avond ‘dicht’ is. Een geruststellende gedachte. Afhankelijk van de omvang vindt de afwerking op diezelfde, of de volgende dag(en) plaats.

Oplevering en garantie
Na afloop van de werkzaamheden vindt een nauwkeurige opleveringsinspectie plaats. Samen met u wordt alles wat gedaan is nagelopen. Eventuele onvolkomenheden worden aangetekend en meteen of op een later moment verholpen. Nadat alles volledig in overeenstemming is met de opdracht wordt de opleveringslijst onderdtekend. Vervolgens ontvangt u het Dreumel garantiecertificaat, dat u verzekert van jarenlang gebruiksgemak.

Service en onderhoud
De eigen service en onderhoudsdienst van Dreumel staat voor u klaar als zich onverhoopt een probleem voordoet. Voor veel voorkomende vragen hebben wij een aparte pagina op deze site, en neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over service of onderhoud. Want ook jaren na plaatsing kan iedere klant van Dreumel rekeken op een vakkundig advies en uitstekende service.