Een klassieke dakkapel met aluminium kozijnen

De woning van de heer en mevrouw Tjalma is door Dreumel voorzien van twee dakkapellen, en tevens zijn enkele aluminium kozijnen geplaatst.

Op ons verzoek deelt de heer Tjalma graag zijn ervaringen met u, en op de fotoreportage is heel mooi te zien dat de dakkapel aan de voorzijde van de woning een zeer stijlvolle aanvulling is, die de voorname uitstraling van de woning ondersteunt. Door de zeer zorgvuldig en in nauwe samenspraak met Dreumel gekozen kleuren, materialen en uitvoeringsdetails vormt deze dakkapel letterlijk een kroon op de woningen. Bovendien beschikken beide woningen nu elk over een mooie, ruime en lichte extra (slaap)kamer met een prachtig uitzicht. Daarnaast toont de fotoreportage enkele voorbeelden van de eveneens zeer stijlvolle aluminium kozijnen die Dreumel heeft geplaatst. Door de toepassing van glas in lood is bovendien de sfeer en uitstraling van de oorspronkelijke kozijnen geheel intact gebleven.

In gesprek met dhr. Tjalma

Op bezoek bij de heer en mevrouw Tjalma, in wiens opdracht de prachtige dakkapellen geplaatst zijn. We geven de heer Tjalma graag het woord om, aan de hand van enkele vragen, zijn ervaringen met u te delen.
 
Was uw woning hiervoor al voorzien van een of meer dakkapellen?
Ja, onze woning had al twee dakkapellen, een aan de zijkant en een aan de achterkant.

Wat waren de voornaamste redenen voor vervanging/plaatsing/uitbreiding van de dakkapellen op uw woning?
De voorzolder was een open bergruimte, zonder dakkapel. Die ruimte is door de plaatsing van de dakkapel nu veranderd in een mooie slaapkamer, ruim en licht en met een prachtig uitzicht.

Hoe bent u met Dreumel in contact gekomen?
Dreumel heeft ook werk verricht aan ons vorige huis. We kenden het bedrijf dus al. Dreumel heeft ook de nieuwe aluminium kozijnen geleverd en geplaatst voor de verbouwing.

Wat heeft u doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
De dakkapeluitvoering die wij hebben is niet een standaard uitvoering. De door ons gekozen uitvoering bevat een aantal specifieke details die helemaal aansluiten bij de architectonische stijl van onze woning. Dreumel is flexibel geweest en heeft die eisen kunnen vertalen naar een bouwkundige constructie die voldeed aan de eisen in de bouwvergunning.

Op de foto's is te zien dat de dakkapel aan de voorzijde heel mooi doorloopt naar de woning van uw buren; was dat vanaf het begin al de bedoeling?
Ja, de ruimte binnen vroeg om een dakkapel tot aan de erfafscheiding. Dat kan alleen in samenwerking met de buren. Die hebben toen besloten ook een extra kamer op hun zolder te maken. We hebben de dakkapel dus gezamenlijk besteld, en ook onze buren zijn zeer blij met het eindresultaat.

Heeft u zelf cq samen met uw buren gekozen voor de geplaatste uitvoering, of heeft Dreumel u hierbij geadviseerd?
We hebben eerst bij Dreumel in de showroom gekeken naar alle verschillende mogelijkheden qua ontwerp, materialen en kleurstelling. Met die informatie hebben we een constructeur het ontwerp van de dakkapel laten maken, omdat het project onderdeel was van een grotere verbouwing. Dat ontwerp is de basis voor Dreumel geweest om de dakkapel te bouwen.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
Het heeft wat inspanningen gekost om alles voor elkaar te krijgen, maar die vergeet je snel als je het eindresultaat ziet; dat ziet er zo mooi uit, daar kan je alleen maar tevreden over zijn. Zo tevreden dat we voor de vervanging van de dakkapel aan de achterkant ook weer naar Dreumel zijn gegaan.

Wat voor advies zou u geven aan mensen die overwegen een dakkapel te laten plaatsen?
Kijk als eerste goed naar de mogelijkheden van het huis en de dakconstructie om maximaal ruimte en lichtinval te creëren, maar volg de bouwstijl van het huis nauwgezet voor het beste en mooiste eindresultaat.
Denk vervolgens vooraf goed na over de binnenafwerking die volgt na de plaatsing van de dakkapel.
Laat eventuele bouwtekeningen onderdeel zijn van de offerte en opdrachtbevestiging.
Zoek tenslotte een leverancier die het voor zijn reputatie belangrijk vindt om eventuele problemen tijdens de bouw en daarna op te lossen zonder moeilijk te doen.