Dakkapellen

in alle afmetingen

Dreumel dakkapellen; altijd 100% maatwerk


Van een een minimale dakkapel (ook wel een koekoek genoemd) tot een dakkapel over de volle breedte van uw woning. Welke afmetingen u ook kiest, Dreumel maakt dakkapellen altijd volledig op maat in de eigen Topkapel fabriek.

Om u te helpen bij de juiste keuze voor de afnetingen van dakkapellen, onderstaand enkele overwegingen:

Kent u de hellingshoek van uw dak?

Wellicht bent u bekend met het feit dat de hellingshoek van uw dak van grote invloed is op de prijs van uw dakkapel. De afmetingen van uw dakkapel worden namelijk sterk beïnvloed door de hellingshoek van uw dak. In Nederland is een hoek van 45° veel gebruikt. Kent u de hellingshoek van uw dak niet? Maak een afspraak met een adviseur van Dreumel, die stelt hem graag en nauwkeurig voor u vast.

Maak eens een wandeling door uw wijk

Een wandeling door uw wijk kan u goede ideeën opleveren. Grote kans, bijvoorbeeld, dat u bij uw buren of verderop in de wijk een of meer dakkapellen ziet waarvan u denkt; ´dat is ook echt iets voor ons´. Misschien denkt u, naast de aanschaf van uw dakkapel, al jaren aan een schuifpui of een vouwwand. Of vertelt een van uw buren u over het comfort van kunststof kozijnen. Op deze website, in ons online magazine én in onze showroom vindt u tal van inspirerende voorbeelden.

U bent van harte welkom in onze showroom

Een bezoek aan onze showroom biedt u alle informatie om de juiste keus te kunnen maken. Het is een feest om daar de aansprekende nagebouwde praktijksituaties van dichtbij te ervaren. Geniet op uw gemak van de kleurmogelijkheden, het materiaal, de uitvoeringen en de detaillering. Onze adviseurs zijn vanzelfsprekend aanwezig om u onder het genot van een vers kopje koffie alle gewenste toelichting te geven. Onze showroom is zes dagen per week geopend.

Een afspraak bij u thuis is zo gemaakt

Via deze website, en in onze showroom kunt u een afspraak maken voor bij u thuis. Onze adviseur komt dan geheel vrijblijvend bij u langs en bespreekt met u uw wensen en eisen, en geeft u een vakkundig advies op maat.

Welke dakkapel afmetingen zijn vergunningsvrij*


Het is belangrijk dat u van te voren checkt of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel. Vaak kan een dakkapel aan de achterkant en zijkant van een woning vergunningsvrij geplaatst worden, mits deze voldoet aan een aantal voorwaarden*. Deze voorwaarden hebben we hieronder op een rijtje gezet*:

• Maximale hoogte 1,75 meter
• De bovenkant: minimaal 0,5 meter onder de daknok
• De zijkant: minimaal 0,5 van woningscheidende muur of van het dakvlak
• De onderkant: tussen 0,5 en 1 meter boven de dakvoet
• De dakkapel moet een plat dak hebben.

De maximale breedte voor een dakkapel aan de achterzijde van uw woning hangt dus af van de breedte van uw woning. Uiteraard is het altijd zaak om het een en ander te checken via de website van uw gemeente, mogelijk gelden er bepaalde uitzonderingen of aanvullende voorwaarden*.

* Bij het samenstellen van dit overzicht hebben we ons gebaseerd op het gemiddelde van de op dat moment geldende regelgeving. Dreumel kan geen aansprakelijkhied aanvraarden ten aanzien van volledige juistheid van deze gegevens. Check altijd bij uw gemeente of uw plannen al dan niet meldings- of vergunningsplichtig zijn.

Dakkapellen van verschillende afmetingen in ons online magazine

In de Dakkapellen Special editie van ons online magazine vindt u heel veel informatie en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Bekijk de Dakkapellen Special.

Wat zeggen anderen...

Overweegt u om uw dakkapel te laten vervangen door een dakkapel met kunststof of aluminium kozijnen van Dreumel? Dan bent u zeker niet de eerste. In het 30-jarige bestaan van Dreumel gingen velen u voor. Hieronder laten we een paar opdrachtgevers aan het woord.

Een perfecte investering


Los van de extra ruimte biedt een dakkapel nog een zeer belangrijk voordeel; het is een perfecte investering. Het zal u waarschijnlijk bekend zijn dat de waarde van uw huis stijgt als u structurele verbeteringen uitvoert. Goede kozijnen, degelijk hang-en sluitwerk, een zorgvuldig geïsoleerd dak; het zijn allemaal zaken die de waarde van uw huis verhogen. In dat rijtje hoort ook de dakkapel, sterker nog, hij staat op de eerste plek.

Uit onderzoek is gebleken dat de waardestijging vaak beduidend hoger is dan de hoogte van de investering zelf. Naast al het plezier dat u, en uw familie, zelf al van de dakkapel gaan hebben, bent u dus bovendien verzekerd van de geruststellende wetenschap dat het ook nog eens een zeer verstandige investering is.

Van showroombezoek tot nieuwe dakkapellen

Het plaatsen van dakkapellen van elke afmeting is een klus voor de expert. Dreumel is zo'n expert. U kunt ervan op aan dat wij vanaf uw eerste bezoek aan onze showroom tot en met de plaatsing en de uiteindelijke oplevering met u meedenken en adviseren.

Bezoek de showroom
Voordat u een keuze maakt omtrent de afmetingen van uw dakkapellen, raden wij u aan om de showroom van Dreumel te bezoeken. Aan de hand van nagebouwde praktijksituaties kunt u bepalen welk soort kozijn het beste bij u past. Hier kunt u zich ook laten voorlichten door onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Maak een afspraak bij u thuis
Maak altijd een afspraak met een van onze adviseurs bij u thuis. Zo kan de adviseur u het beste een vakkundig advies op maat geven op basis van uw wensen en specifieke situatie. 

Vraag een offerte aan
Uiteraard wilt u van tevoren weten wat de kosten zijn en hoe deze zijn opgebouwd. Bij Dreumel krijgt u altijd een volledig gespecificeerde offerte en nemen wij graag de tijd om deze met u door te spreken.

Meten is weten
Na uw opdracht maakt Dreumel een 'inmeet-afspraak' bij u thuis en worden de werkzaamheden in detail met u doorgenomen. Op deze manier komt niemand voor verrassingen te staan.

Plaatsing nieuwe dakkapellen
Op de met u afgesproken dag starten wij met de plaatsing van de dakkapel(len). Vooraf worden, indien nodig, meubels en vloerbedekking afgedekt. Vervolgens start indien van toepassing, de demontage van de oude dakkapellen, direct gevolgd door de montage van de nieuwe.
Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de pagina over onze werkwijze.

Het eindresultaat
Als het project is afgerond, volgt altijd een opleveringsinspectie. Mocht er onverhoopt een detail aan de aandacht zijn ontsnapt, dan wordt dit zo snel mogelijk alsnog in orde gemaakt. Nadat u uw akkoord hebt gegeven op de volledige oplevering ontvangt u het speciale Dreumel garantiebewijs en indien van toepassing het VKG garantiecertificaat.

De voordelen van dakkapellen


Daarom kiest u voor dakkapellen van Dreumel in elke gewenste afmeting:

• Meer ruimte in één dag

Met een dakkapel maakt u van uw donkere zolder een volwaardige en lichte leefruimte. Bovendien wordt een dakkapel van Dreumel, ongeacht de afnetingen, in één dag geplaatst of vervangen, zodat u niet dagen of weken in de rommel zit.

• Veilig

De kunststof of aluminium kozijnen in dakkapellen van Dreumel zijn inbraakwerend en hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

• Uitstekende isolatie

Elke Dreumel dakkapel, ongacht de afmetingen, wordt uitgevoerd met hoogwaardige isolatie, vaak beter dan die van het dak er omheen. Hierdoor bent u verzekerd van maximaal comfort, en bovendien bespaart u stookkosten. Ook de kunststof of aluminium kozijnen zijn voorzien van perfecte isolatie; u zult absoluut geen last hebben van tocht.

• Onderhoudsvriendelijk

De kozijnen in een Dreumel dakkapel hoeft u nooit meer te schilderen. Af en toe schoonmaken is voldoende.

• Meerwaarde voor uw woning

Meer ruimte of een extra kamer zorgt voor een waardestijging uw woning. Meestal met een bedrag dat hoger is dan de investering zelf. Dit geldt zowel voor kleine(re) dakkapellen als voor die met grote afmetingen.

• Duurzaam

Dreumel dakkapellen én de aluminium kozijnen worden vervaardigd van zeer duurzame materialen en hebben een bijzonder lange levensduur.

• Perfect geplaatst

De eigen monteurs van Dreumel zorgen voor een professionele en vakkundige plaatsing in één dag. 

Kies bewust, kies voor Dreumel

 

Sinds 1988 is Dreumel hét bedrijf op het gebied van kozijnen, schuifpuien, dakkapellen en vouwwanden in kunststof, hout en aluminium. Jaarlijks bezoeken vele honderden bezoekers onze unieke showroom en ervaren zij het vakkundige advies. Richard van Dreumel kiest consequent voor kwaliteit boven volume. En dat heeft zich in de afgelopen jaren vertaald in een organische en gestage groei. De bijzonder uitgebreide showroom, waarin altijd het nieuwste van het nieuwste te zien is, heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

De uitstekende service, de professionele montage door eigen monteurs, de uitgebreide garantie én de topkwaliteit van de geleverde producten zorgen voor een steeds groter wordende groep van zeer tevreden klanten. Niet voor niets is Dreumel in 30 jaar uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare naam in Zuid-Holland.

  • Al 30 jaar een begrip
  • Betrouwbaar, hoge service standaard, deskundige advisering
  • Gefabriceerd in eigen fabriek
  • Altijd 10 jaar garantie
  • Altijd volledig maatwerk
  • Spectaculaire showroom, keuze uit talloze kleuren, materialen, glassoorten en vormen
  • Uiterst deskundige montage door eigen medewerkers
  • Altijd absolute topkwaliteit
  • KOMO Keurmerk en Politiekeurmerk Veilig Wonen

Zoek de mooiste dakkapellen uit in ons fotoarchief

Foto's van dakkapellen

of lees de ervaringen van onze opdrachtgevers
in de Dakkapellen Special editie
van onze online magazines.