Een aluminium Schuifpui

in vogelvlucht...

"De perfecte uitbreiding van onze woonkeuken..."

Buiten wordt binnen en omgekeerd. De heer en mevrouw Beccar zijn, samen met hun 3 kinderen, de bewoners van de woning waar deze opnames zijn gemaakt. Ze nemen graag de tijd voor ons om een aantal vragen te beantwoorden.
Daarnaast vindt u in de Schuifpui Special van ons online magazine een kort filmpje waarin u de ruimte die deze schuifpui creeërt kunt beleven. 

Is de schuifpui onderdeel van een uitbreiding of een renovatie?

"Eigelijk van beide. We hadden een woonkeuken en wilden die uit laten breiden. In de oude situatie zaten openslaande deuren van hout.
Wij wilden graag zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen laten en maximaal zicht op de tuin hebben. Dan kom je al snel uit op een schuifpui of een vouwwand."

Heeft u ook een vouwwand overwogen?

"Ja, daar hebben we in het begin ook over gedacht. Vanwege de kolom in het midden hadden we dan een twee-delige vouwwand moeten nemen, en dat paste niet goed in ons ontwerp.
Bovendien is de toepassing zoals we die nu gekozen hebben, met vijf panelen waarvan er drie open kunnen schuiven, esthetisch verreweg de beste."

Hoe bent u met Dreumel in contact gekomen?

"Onze aannemer heeft ons Dreumel aanbevolen en zo zijn we in gesprek geraakt. We hadden van te voren onze wensen en eisen én een budget bepaald. De oplossingen, voorstellen en aanbieding van Dreumel paste daar heel goed in. Het besluit om met Dreumel in zee te gaan is dan ook eigenlijk als vanzelf tot stand gekomen."

Wat vond u van de Showroom?

"Wij zijn verschillende keren langs geweest omdat wij de details van de uitvoering heel belangrijk vinden. Alle materiaal- en praktijkvoorbeelden, én de adviezen van Dreumel bij het maken van de keuzes hebben ons heel veel geholpen.
Zonder te overdrijven denk ik dat we daardoor precies gekregen hebben waar we naar op zoek waren."

Hoe is het plaatsen verlopen?

"Daar kan ik heel kort in zijn: soepel en precies op tijd."

Bent u tevreden met het eindresultaat?

"Heeft u de foto's en het filmpje gezien? Wij vinden dat het werkelijk prachtig is geworden. We genieten er elke dag met het hele gezin van. Iedereen die voor het eerst bij ons komt is onder de indruk. Het lijkt wel of de woonkeuken en de tuin één ruimte is geworden. Heerlijk. Wat was uw vraag ook alweer?"

Heeft u nog tips voor iemand met soortgelijke plannen?

"Bepaal vooraf goed wat je wilt, welke eisen je stelt aan de ruimte en aan de manier waarop je die wilt gaan gebruiken. Ga in zee met professionele, vakkundige specialisten. En als je het gevoel hebt (en zeker weet) dat alles klopt; doe het dan.
Wij zijn er lang mee bezig geweest, en nu het klaar is denken we regelmatig; dat hadden we veel eerder moeten doen."

Bekijk ook het filmpje, alle foto's en lees het gehele interview in de Schuifpui Special van ons online magazine

 

Bekijk het overzicht van alle referenties van Dreumel