Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel

De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. De kans dat een gelegenheidsinbreker uw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het PKVW.

PKVW voor iedereen!
Op de PKVW-site kunnen bewoners, PKVW-bedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten meer informatie over het keurmerk vinden.

Het Keurmerk

Op de website Politiekeurmerk vindt u informatie en achtergronden over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Want wie is nou die inbreker? Hoe zit het keurmerk in elkaar? Welke partijen zorgen ervoor zorgen dat het PKVW een goed en betrouwbaar keurmerk is? U leest het hier.

Veiligheidsbeleving
Woninginbraak is een hardnekkige vorm van criminaliteit, waarvan de gevolgen nog wel eens worden onderschat. Voor veel mensen is een woninginbraak een traumatische ervaring.
De fysieke veiligheid hangt onlosmakelijk samen met de veiligheidsbeleving. Daarom is het zo belangrijk dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen bestaat.

Houd de inbreker buiten
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De werking is simpel. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.
Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten, verlichting en PKVW-raamsticker.

PKVW voor iedereen!
Op de Politiekeurmerk-site kunnen bewoners, PKVW-bedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten meer informatie over dit keurmerk vinden.

Maak een afspraak wanneer u dat schikt
gegevens
  • Maak een keuze
  • Vul a.u.b. uw naam in
  • Vul a.u.b. uw telefoonnummer in
  • Vul a.u.b. uw mail adres in
Annuleren