Twee strakke, houten dakkapellen

Twee strakke houten dakkapellen op een nieuwbouwwoning in Den Haag. De woning van de familie Duijndam, gelegen in de Rietbuurt in Leidschenveen, Den Haag, beschikt inmiddels over twee extra kamers en een washok op zolder door de plaatsing van de twee dakkapellen.

De gehele wijk is in een moderne, strakke architectuur uitgevoerd, en bij het bepalen van de dakkapel diende dan ook met verschillende architectonische details rekening te worden gehouden. Of Dreumel daar goed in is geslaagd kunt u zelf beoordelen aan de hand van de fotoreportage hiernaast. En of de bewoners gelukkig zijn met de extra twee kamers die door de plaatsing van de twee houten dakkapellen zijn ontstaan, kunt u zelf lezen in onderstaand interview.
 

In gesprek met Susanne Duijndam

Over de dakkapellen die door Dreumel op hun nieuwbouwhuis zijn geplaatst. Hoe een grote zolder met een klein raampje is omgetoverd tot twee ruime, lichte kamers en een washok. En dat alles passend binnen de architectuur van de wijk...
 
Wat was de reden om plaatsing van een dakkapel te overwegen?
Onze zolder is vrij groot maar er zat slechts een klein raampje in. Om de ruimte optimaal te benutten hebben we ervoor gekozen om dakkapellen te laten plaatsen. Nu is de zolder ingericht met twee ruime kamers en een washok.
 
U heeft gekozen voor twee kleinere dakkapellen in plaats van één grote, kunt u zeggen waarom?
Daar waren twee redenen voor. Allereerst wilden we twee kamers maken, en die hebben nu elk een 'eigen' dakkapel. Daarnaast was het natuurlijk belangrijk dat de dakkapellen passen in het straatbeeld, en aansluiten bij de architectuur. De twee houten dakkapellen zoals die nu geplaatst zijn doen dat volgens ons perfect.

Op de foto's is te zien dat uw dakkapellen zijn uitgevoerd met screens, is dat met een speciale reden gebeurd?
De kant van het huis waar de dakkapellen zitten ligt op het zuiden en daarom vonden we het prettig om er direct screens in te laten maken. Naast dat ze de zon buiten kunnen houden dienen de screens tevens als hor.

Er wordt vaak gezegd dat een dakkapel een heel nieuw uitzicht op de straat of de buurt biedt, geldt dat ook voor u?
Jazeker, we zijn er heel erg blij mee, het is prettig om een lichte kamer te hebben en het is altijd leuk om naar buiten te kunnen kijken.

Was u al bekend met Dreumel of was dit voor u de eerste ervaring met het bedrijf?
Mijn ouders hebben een aantal jaren geleden een hele nieuwe achterpui met openslaande deuren door Dreumel laten maken. Dat is toen erg mooi geworden en ze waren er ook heel enthousiast over, vandaar dat wij ook bij Dreumel terecht zijn gekomen.

Heeft u veel gehad aan uw bezoek aan de showroom van Dreumel?
Ja, daar kan je heel goed zien welke materialen ze gaan gebruiken, hoe de kapel op het dak komt en ook kan je kiezen welke screens je wilt en direct de kleur van het doek uitzoeken.

Wat heeft u doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
Goede service en we hadden er een goed gevoel bij...

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan of waren er nog bijzondere problemen?
Het is heel goed verlopen, ze hebben in een (lange) dag beide dakkapellen geplaatst en de volgende dag hebben ze het afgewerkt. Het was een hele happening en we vonden het ook spannend, maar het waren zeer ervaren mensen die goed wisten waar ze mee bezig waren.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
We zijn heel erg blij met het eindresultaat, zeker omdat we nu twee volwaardige kamers erbij hebben gekregen met een hoop ruimte en licht.

Heeft u, voor mensen die ook een of meer dakkapellen overwegen, nog slimme tips of goede suggesties?
Als we het weer zouden doen zouden we proberen het plaatsen wat meer in de zomer te laten doen. Doordat we nu wat meer in de winter zaten, is het plaatsen wegens de weersomstandigheden een keer uitgesteld. Dat was wel even lastig, want je bereid je er toch op voor. Uiteindelijk maakte het overigens niet veel uit; een week later zijn de werkzaamheden perfect uitgevoerd.
Een goede suggestie is wellicht om een dakkapel te kiezen die goed aansluit bij de stijl en architectuur van het huis en de straat. Dan weet je zeker dat je niet alleen het directe gebruiksvoordeel hebt, maar ook dat je een goede investering hebt gedaan in je huis.