Aluminium kozijnen met glas in lood

Een mooi project in Den haag, in de Vruchtenbuurt om precies te zijn. Bij Adriënne en Steven Smits heeft Dreumel de oude stalen kozijnen in hun erker vervangen door nieuwe exemplaren van aluminium. Het gebruikte type kozijnen is genaamd 'Dreumel Steel Look', een naam die eigenlijk al aangeeft voor welke toepasing deze kozijnen bedoeld zijn.

Het slanke, strakke aluminium profiel lijkt heel sterk op de vooral begin vorige eeuw gebruikte stalen kozijnen. Destijds was het de wens van veel architecten om zo strak en minimalistisch mogelijke gevels te ontwerpen, waarbij staal een voor de hand liggende materiaalkeuze was. Zoals ook blijkt in het interview met Adriënne en Steven zijn de nadelen hiervan inmiddels bekend; staal roest en het isoleert slecht. De Steel Look aluminium kozijnen hebben deze nadelen niet, terwijl ze wel volledig de oorspronkelijke uitstraling van de gevel intact laten. Vooral in combinatie met de toepassing van glas in lood kan een zeer authentiek eindresultaat verkregen worden. Op de fotoreportage is te zien dat dit project van de maand daar een prachtig voorbeeld van is.

Steven Smits vertelt over zijn ervaringen met Dreumel

Adriënne en Steven Smits vertellen over hun bevindingen met de keuze voor en plaatsing van Steel Look aluminium kozijnen. Over hun wens om de authentieke uitstraling van hun woning te behouden, en hoe dat leidt tot een bijzonder compliment...   

Waarom bent u overgegaan tot vervanging van uw kozijnen?
De originele kozijnen en ramen zaten nog in de woning; de isolatie was slecht. In de winter was het huis moeilijk warm te krijgen.
 
Hoe was de 'oude' situatie?
De portiekwoning is in de begin jaren 30 gebouwd. Er zaten nog stalen kozijnen in met prachtige glas in lood ramen. Doordat de kozijnen al zo oud waren, zaten ze ook vast geroest en konden we alleen het bovenraampje nog open zetten.
 
U heeft voor Steel Look aluminium kozijnen gekozen, kunt u zeggen waarom?
Het was voor ons belangrijk om de authentieke uitstraling van de woning te behouden. Overal in de wijk heeft men de kozijnen vervangen; wij vonden echter niets mooi omdat die uitstraling daardoor zoek was. We konden Steel Look aluminium kozijnen in de kleur grachtengroen bestellen waardoor we de uitstraling van de portiekwoning kunnen behouden. Bovendien was het ook mogelijk om glas in lood ramen in de kozijnen te plaatsen, net zoals de oorspronkelijke ramen.

Kende u Dreumel al of was het voor u de eerste ervaring met het bedrijf?
Via een goede kennis hebben wij van Dreumel gehoord, en aan de hand daarvan zijn we eens gaan kijken in de showroom in het Forepark.

Was er een speciale reden om voor HR++ glas te kiezen?
Deze ramen werden ons geadviseerd vanwege de zeer hoge isolatiecapaciteit.

Wat vond u van de showroom van Dreumel?
De rondleiding door de showroom was inspirerend; het liet ons duidelijk zien wat de verschillende mogelijkheden waren voor het vervangen van de kozijnen. De praktijkvoorbeelden die te zien zijn geven een bijzonder realistisch beeld.

Wat heeft u doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
De prettige rondleiding en het vakkundige advies die wij tijdens onze afspraak gekregen hebben, heeft ons doen besluiten om Dreumel de opdracht te geven.

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan of waren er nog bijzondere problemen?
Het bleek lastiger dan verwacht om de oude kozijnen te verwijderen waardoor de werkzaamheden ook langer hebben geduurd dan verwacht.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
Wij zijn heel blij met het eindresultaat. Misschien vreemd om te zeggen maar de nieuwe raamkozijnen zijn bijna niet van de oude te onderscheiden! Ons doel is bereikt - wij hebben de authentieke uitstraling van onze portiekwoning behouden!

Heeft u nog slimme tips of goede suggesties voor mensen die ook aluminium kozijnen overwegen?
Iedereen die een woning heeft met stalen kozijnen en die de authentieke uitstraling daarvan wil behouden zouden wij zeker Steel Look aluminium kozijnen willen adviseren.