Een 2-delige schuifpui en zonwering

Een project 'dicht bij huis' in Voorburg, aan de Wilgendreef in Essesteijn om precies te zijn. Dhr. Roerade wilde zijn tuin meer bij zijn huis betrekken. Zijn keuze voor een kunststof schuifpui bestaande uit twee delen bleek precies de juiste.
 
Maximaal uitzicht op de tuin was voor dhr. Roerade één van de voornaamste redenen voor het kiezen van een schuifpui bestaande uit twee delen. Over de andere argumenten voor zijn keuze vertelt hij graag meer in het interview aan de hand van het project van de maand. Dat het eindresultaat er mag zijn, en ook tot in de kleinste details perfect is afgewerkt, is op de foto's goed te zien. Ook de zonwering die u op de foto's kunt zien is door Dreumel geplaatst. Door dit gelijk te laten doen is de woning weer helemaal 'up-to-date' en kan dhr. Roerade de komende jaren onbezorgd genieten van zijn huis én zijn tuin.

Aan de telefoon met dhr. Roerade

Hij is nog heel druk bezig met de afwerking van de muren in zijn woonkamer. Toch vinden wij hem bereid om even tijd vrij te maken voor een telefonisch interview.

Wat was voor u de reden om tot aanschaf van een schuifpui over te gaan?
Ik wilde graag mijn tuin meer bij mijn woonkamer betrekken. Niet alleen om makkelijker naar buiten te kunnen gaan, maar vooral ook om van binnen een beter uitzicht over de tuin te hebben.

Hoe was de 'oude' situatie?
Hiervoor was er, zoals in zoveel huizen, een muurtje van ongeveer een meter hoog met een CV-radiator ervoor, daarboven ramen en ernaast één deur naar buiten.

Kende u Dreumel al of was het voor u de eerste ervaring met het bedrijf?
Dreumel heeft 8 à 9 jaar geleden alle kozijnen in mijn huis vervangen door kunststof kozijnen. Dat is me destijds goed bevallen.

Kunt u aangeven waarom u voor een schuifpui in twee delen heeft gekozen, en niet voor bijvoorbeeld driedelig, of voor openslaande deuren?
Ik wilde maximaal zicht, ook - en eigenlijk vooral - in gesloten toestand. Door de keuze voor een schuifpui in twee delen zie je nu alleen maar één smalle strook in het midden. Openslaande deuren zijn heel mooi, maar persoonlijk vind ik een strakke, minimalistische oplossing mooier. Ik heb ook eens goed in de showroom van Dreumel gekeken, daar zijn alle mogelijkheden naast elkaar te zien.

U heeft gekozen voor een kunststof schuifpui, heeft u ook aluminium of hout overwogen?
Niet echt. Alle andere kozijnen in mijn huis zijn ook van kunststof. Dat ik daarom ook een kunststof schuifpui zou nemen stond voor mij eigenlijk meteen al vast. De kunststof kozijnen en rabatdelen die 8 jaar geleden zijn geplaatst zien er nu nog uit als nieuw...

Op de foto's is zonwering te zien, is die ook door Dreumel geplaatst?
Ja, dat klopt. In de oude situatie hing er ook zonwering, maar die was hard aan vervanging toe. Omdat Dreumel ook zonweringen in haar assortiment heeft, leek het mij slim om alles in één keer te laten doen.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
Jazeker. Er moet nog één klein detail worden afgewerkt, maar dat gaat binnenkort gebeuren, en dan is het helemaal geworden zoals ik me had voorgesteld.

Heeft u nog slimme tips of goede suggesties voor mensen die ook een schuifpui overwegen?
Ik heb veel rond gekeken in de buurt, waar veel vergelijkbare huizen staan. Verschillende mensen kiezen voor verschillende oplossingen, elk om hun eigen redenen. Door ze te vragen naar hun overwegingen heb ik heel wat opgestoken. Dat heeft mij veel geholpen bij mijn keuze.
Tweede tip is om, als je iets aan je huis doet, het dan meteen goed en zorgvuldig te (laten) doen. Het is altijd een ingrijpende klus (zeker als je, zoals ik, veel zelf doet) en dan ben je er meteen weer voor jaren van af.