Onderhoudsvrije kunststof kozijnen

In Hazerswoude Dorp heeft Dreumel de gehele woning van de familie De Vries voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas en openslaande deuren naar de achtertuin.
 
Geen zin meer in schilderen, tocht en kou én openslaande deuren naar de achtertuin. Dat zijn de drie voornaamste redenen geweest om alle kozijnen in hun woning te laten renoveren, zo vertelt mevrouw De Vries. De keus voor kunststof was dan ook snel gemaakt, aangezien dit materiaal zeer onderhoudsarm is. Doordat ook de rabatdelen tussen de begane grond en de eerste verdieping ook in kunststof zijn uitgevoerd, kan de schilderkwast definitief de deur uit. Tocht en kou behoren tot het verleden door de toepassing van HR++ glas, en natuurlijk door te kiezen voor Dreumel, dat alle kozijnplaatsingen ondersteunt met tien jaar garantie. En dat de openslaande deuren een prachtige toevoeging zijn aan de woning kunt u zelf zien op de fotoreportage.
Al met al een goed voorbeeld van hoe de juiste keuzes, het beste materiaal en het vakmanschap van de monteurs leidt tot een zeer tevreden opdrachtgever, en een project waar Dreumel trots op is.

In gesprek met mevr. De Vries

De woning van familie de Vries, gelegen aan de Pieter Brueghelstraat in Hazerswoude Dorp. We stellen mevrouw De vries een aantal vragen over de ervaringen met Dreumel...
 
Wat was de aanleiding om over te gaan tot vervanging van uw kozijnen?
We hadden op de bovenverdieping zowel voor als achter nog enkel glas en dus was het koud en tochtig. Op de begane grond was het kozijn aan de voorkant slecht en aan de achterkant wilden we openslaande deuren naar de tuin.

Om welke redenen heeft u voor kunststof kozijnen gekozen?
Het is zeer onderhoudsvriendelijk en ik hoef het nooit meer te schilderen. Vooral omdat tussen de 1e en 2e verdieping houten rabatdelen zaten, was schilderen een behoorlijk lastig klusje. Nu zijn ook deze rabatdelen in kunststof uitgevoerd.

Was er een speciale reden om voor HR++ glas te kiezen?
Jazeker, zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is HR++ glas extra isolerend, en bovendien kwamen we in aanmerking voor subsidie.

Hoe bent u met Dreumel in contact gekomen?
We hebben destijds via een website een aantal bedrijven uitgenodigd om langs te komen. Aan de hand hiervan heeft Dreumel een afspraak gemaakt voor een bezoek.

Heeft u veel baat gehad bij uw bezoek aan de showroom van Dreumel?
Ja, heel veel. Het feit dat we in de showroom alle voorbeelden en toepassingen heel goed konden bekijken en daardoor een weloverwogen keuze konden maken, heeft ons eigenlijk een beetje over de streep getrokken om met Dreumel in zee te gaan.

Wat heeft u doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
Naast het bezoek aan de showroom (zie hierboven) hadden we een goed gevoel bij de kwaliteit en vakbekwaamheid. Dreumel heeft ons bovendien ook een mooie, concurrerende aanbieding gedaan.

U heeft ervoor gekozen om het gehele huis in één keer te laten doen, is dat mee- of tegengevallen?
Het is ons eigenlijk best mee gevallen. Het is natuurlijk een hele klus, maar met negen werkdagen was alles klaar, en er werd aan het einde van de dag altijd netjes afgerond.

Op de foto’s is te zien dat u in de achtergevel voor openslaande deuren heeft gekozen, in plaats van (bijvoorbeeld) een schuifpui, kunt u aangeven waarom?
Wij hadden vanaf het begin al het idee van openslaande deuren, dat vinden we mooi, en het bleek ook nog eens betaalbaar voor ons.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
Jazeker; kijk zelf maar hoe mooi het is geworden...

Wat voor advies zou u geven aan mensen die overwegen een of meer kozijnen te gaan laten vervangen?
Als je het mij vraagt adviseer ik kunststof maar dat blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Ga eens kijken in de showroom van Dreumel, dan kan je zelf een goede keuze maken...