17 Klassieke kunststof kozijnen

De prachtige Jaren '30 woning van de familie Verwayen in Voorburg. Maar liefst 17 kozijnen verdeeld over 3 verdiepingen zijn door Dreumel vervangen. Een heel mooi voorbeeld van wat wij ook wel noemen 'klassieke kunststof kozijnen'.
 
De keuze tussen kunststof en hout wordt vaak bepaald door een combinatie van de gewenste uitstraling en het te verwachten onderhoud. Vaak wint het onderhoud, zeker als het gaat om veel kozijnen, of als ze niet op de begane grond zitten. Tegenwoordig hoeft de keuze voor kunststof echter niet meteen een concessie aan de uitstraling te betekenen. Zo valt ook op te maken uit het interview met onze klant. De kunststof kozijnen bij de familie Verwayen zijn nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden. Bekijk de foto's en oordeel zelf.

In gesprek met Monique Verwayen-Hendriks

Wat was de reden om tot vervanging van de kozijnen over te gaan?
Het huis dateert uit 1927. De meeste kozijnen waren nog origineel. De 2e etage was wel al vervangen door kunststof in de jaren 80, maar dat zag er niet echt mooi uit. We wilden er graag weer één geheel van maken.

Op de foto’s is te zien dat het om kunststof kozijnen gaat, die er uit zien alsof ze van hout zijn. Kunt u aangeven waarom u voor kunststof in plaats van houten kozijnen heeft gekozen?
Omdat een gedeelte al eerder was vervangen door kunststof. Andere reden is dat het 17 (!!) ramen zijn en dus zeer onderhoudsintensief qua verfwerk. Vandaar de keuze voor kunststof.

Kunt u aangeven waarom u in een keer alle kozijnen in de voorgevel heeft laten vervangen?
Wij zijn van mening dat de uitstraling van een huis heel belangrijk is. Ook al was het niet nodig alle ramen te vervangen, hebben we dat toch gedaan vanuit een esthetisch oogpunt.

Was dit voor u de eerste ervaring met Dreumel of was u al bekend met het bedrijf?
Dreumel heeft eerder een offerte uitgegeven voor de verbouwing van onze serre. Wij hebben toen gekozen voor een ander bedrijf.

Wat vond u van uw bezoek aan de showroom van Dreumel?
Gastvrij ontvangen en goede documentatie.

Wat waren de voornaamste redenen om de opdracht aan Dreumel te geven?
De kwaliteit en vormgeving van de ramen.

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan of waren er nog bijzondere problemen?
Er waren wel wat problemen. Zo zou er gewerkt worden met een hoogwerker en van boven naar beneden. Helaas is dat niet goed gecommuniceerd en zijn de werkzaamheden op de begane grond begonnen. Ook werd er nogal door elkaar gewerkt, waardoor er tijdens de werkzaamheden op alle etages rommel was. Omdat het ook een paar slaapkamers betrof was dit erg onhandig.

Bent u tevreden over hoe het is geworden?
Jazeker; het was een heftig en ingrijpend project, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.

Bent u achteraf blij met de keuze voor kunststof?
Ja, al ging het wel aan mijn hart toen de oude originele kozijnen uitgebroken werden.

Heeft u, voor mensen die ook de vervanging van een of meer kozijnen overwegen, nog goede tips of suggesties?
Onderschat de rommel waar je in komt en de afwerkingswerkzaamheden niet. Alles bij elkaar is het toch altijd ingrijpender dan je in eerste instantie verwacht.