Houten kozijnen met glas in lood

Een project in Rijswijk, waar het huis van de familie Krenning door Dreumel is voorzien van prachtige klassieke houten kozijnen. De sfeervolle en warme uitstraling sluit perfect aan bij het huis, én bij de wensen van onze klant.
 
In een jaren '20 huis hoort glas in lood, en goed hout gaat tientallen jaren mee. Dat zijn, zo geeft mevrouw Krenning aan in het interview, in het kort de overwegingen die hebben geleid tot de keuze voor de klassieke houten kozijnen. En op de fotoreportage is te zien dat het eindresultaat er mag zijn. Een prachtige combinatie van hedendaags comfort met behoud van de oorspronklijke uitstraling, met veel zorg en oog voor detail uitgevoerd. De karakteristieke erker met glas in lood bovenramen is misschien wel één van de mooiste voorbeelden hiervan.

In gesprek met mevr. Krenning

Mevrouw Krenning legt eerst uit wat de redenen zijn geweest om voor klassiek houten kozijnen te kiezen. Vervolgens vertelt ze waarom de keuze op Dreumel is gevallen, en hoe het project is verlopen. En ze sluit af met enkele waardevolle tips.   

Waarom bent u overgegaan tot vervanging van uw kozijnen?
Vervanging van het bestaande enkel glas door isolatieglas in de bestaande kozijnen bleek niet mogelijk; vervanging van de gehele kozijnen bleek de enige optie.
 
U heeft voor klassiek houten kozijnen met glas in lood gekozen, kunt u zeggen waarom?
Het bestaand glas in lood wilde ik handhaven en in het verleden verwijderd glas in lood wilde ik weer terugbrengen; dat hoort nu eenmaal bij dit jaren 20 huis. Bovendien is het huidige hardhout van zodanige kwaliteit dat dit tientallen jaren meegaat.
 
Kende u Dreumel al of was het voor u de eerste ervaring met het bedrijf?
Nee, ik had geen ervaring met Dreumel.
 
Heeft u veel baat gehad bij uw bezoek aan de showroom van Dreumel?
Bezoek aan de showroom en de daar ontvangen voorlichting is doorslaggevend geweest bij onze keuze voor Dreumel
 
Wat heeft u uiteindelijk doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
Dat was een combinatie van goede voorlichting, de geboden mogelijkheden en de prijsstelling.
 
Dreumel werkt hoofdzakelijk met 'eigen' monteurs, hoe zijn uw ervaringen met hen?
Zeer goed. Vooral bij de afwerking is het belangrijk om je wensen te kunnen bespreken en maatwerk ter plekke te kunnen verkrijgen.
 
Waren er nog bijzondere problemen tijdens de uitvoering?
Behalve een in eerste instantie veel te kleine bouwkraan (kozijnen van de achtergevel moesten over het huis worden getild) heb ik geen problemen ervaren.
 
Bent u tevreden over het eindresultaat?
Ja, zeer tevreden.

Heeft u nog goede tips of advies aan mensen die overwegen houten kozijnen te gaan laten vervangen?
Kijk eens in de omgeving wat er zoal aan kozijnen in de huizen zit. Bepaal vooraf wat je wensen zijn. Vraag diverse offertes aan maar ga zeker ook eens langs bij de showroom van Dreumel.