Prachtige kunststof kozijnen als vervanging van hout

Op de fotoreportage is goed te zien dit project is gefotografeerd in de herfst... Een regenachtige, mistige dag met een staalgrijze lucht, die echter wel weer een stijlvolle achtergrond vormt voor de prachtige grijze kunststof kozijnen van de familie Soethout.

Het was hoog tijd, want de oude houten kozijnen die er in zaten waren verrot. Zo vat mevrouw Soethout kort en bondig de beslissing om nieuwe kozijnen te laten plaatsen samen.
De moderne woning is gelegen aan het Ipenrodeplantsoen, een brede laan in de Parkbuurt Oosteinde, Den Haag. De strakke, stijlvolle gevels en de zorgvuldige detaillering, zoals de franse balkons, geven een zeer eigentijdse uitstraling. Door de toepassing van de zorgvuldig gekozen grijze kleur wordt dit nog verder versterkt.
Zoals in de fotoreportage mooi te zien is houden de door Dreumel geplaatste kunststof kozijnen deze uitstraling perfect in stand. En dat in stijlvolle en moderne architectuur ook volop ruimte is voor gebruiksgemak, is te zien aan de ruime Dreumel schuifpui waarmee de heer en mevrouw Soethout hun woning hebben laten uitrusten.

Aan de telefoon met Nicolette Soethout

We hebben Nicolette aan de lijn over de nieuwe kunststof kozijnen in haar woning aan het Ipenrodeplantsoen in Den Haag. Terwijl een medewerker van Dreumel op de achtergrond de laatste hand legt aan het plaatsen van een vensterbank, praten wij even kort over haar ervaringen met kozijnrenovatie.
 
Waarom bent u overgegaan tot vervanging van uw kozijnen?
Wij zijn overgegaan op andere kozijnen omdat onze oude houten kozijnen verrot waren.

U heeft voor kunststof kozijnen gekozen, kunt u zeggen waarom?
Wij hebben bewust gekozen voor kunststof om onderhoudsvrij te zijn de komende jaren.

Hoe bent u met Dreumel in contact gekomen?
Wij komen van oorsprong uit Leidschendam en het logo van Dreumel was voor ons gelijk een herkenningspunt.

Wat vond u van de showroom van Dreumel?
Een mooie showroom waar alle mogelijkheden goed te zien zijn.

Wat heeft u doen besluiten om de opdracht aan Dreumel te geven?
Wij zijn met Dreumel in zee gegaan omdat het contact vanaf het eerste moment prettig verliep en dat gaf ons vertrouwen.

U heeft het hele huis in één keer te laten doen, is dat mee- of tegengevallen?
De tijd die erin gaat zitten is tegengevallen. Vooraf denk je dat het allemaal wel meevalt, maar sommige dingen duurden langer dan verwacht. Uiteindelijk zijn we heel blij dat we alles in één keer hebben laten doen; nu zijn we er weer voor een hele tijd vanaf.

Hoe is het uiteindelijke plaatsen verlopen, is alles goed gegaan?
Het plaatsen van de kozijnen is goed verlopen, op enkele kleine probleempjes na, maar die zijn allemaal prima verholpen.

Bent u tevreden over het eindresultaat?
Het eindresultaat vinden wij prachtig, niet van hout te onderscheiden.

Heeft u nog tips of advies voor mensen die overwegen een of meer kozijnen te gaan laten vervangen?
Ons advies is laat je gerust informeren bij verschillende bedrijven maar kies een betrouwbaar bedrijf dat een goede service biedt. Dreumel is zo'n bedrijf en heeft zo'n service. Een bedrijf waar vragen en problemen tijdens het plaatsen goed worden opgelost. Wij hebben zelf gemerkt hoe belangrijk dat is.